De subsidiepot SEPP voor 2021 is leeg!

Nieuwe subsidie voor particuliere elektrische auto’s in 2022 weer beschikbaar

Als particulier kun je in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Deze subsidieregeling is voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto’s en voor zowel gekochte als geleaste elektrische personenauto’s.

Dus nogmaals, de SEPP is alleen voor particulieren (natuurlijk persoon die privé een auto koopt of leaset). Voor bedrijfswagens gelden andere regels.

Je komt eenmalig in aanmerking voor de subsidie als wordt voldaan aan de voorwaarden. Deze zijn:

  • Een 100% elektrische personenauto met een actieradius* van minimaal 120 kilometer;
  • De catalogusprijs* (oorspronkelijke nieuwprijs) is niet lager dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000. Dit betreft dus kleine en middenklasse auto’s;
  • De auto is als elektrische personenauto geproduceerd en mag niet zijn omgebouwd tot elektrische auto;
  • De koop- of leaseovereenkomst van de auto moet zijn afgesloten in hetzelfde kalenderjaar waarin u de subsidie aanvraagt;
  • De aankoop of lease wordt aangegaan met een officiele dealer of garage. Aankoop van een particulier komt niet in aanmerking voor subsidie.

Wil je zeker weten of je auto in aanmerking komt voor deze subsidie regeling, dan kun je dat op deze pagina nakijken.

Deze regeling loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025 en wordt ieder jaar opnieuw opengesteld met ieder jaar een nieuwe hoogte van het totaalbedrag aan subisides. Voor 2021 zijn / waren de subsidiebedragen voor elektrische personenauto’s die aan de voorwaarden voldoen:

  • Gebruikte elektrische personenauto koop of private lease = € 2.000
  • Nieuwe elektrische personenauto koop of private lease = € 4.000

Helaas is de subsidiepot van in totaal € 27,9 miljoen (€ 13.500.000 voor tweedehands en € 14.400.000 voor nieuwe auto’s) dus leeg. Het budget voor subsidie voor nieuwe elektrische personenauto’s is sinds 7 juni 2021 op. Het budget voor subsidie voor gebruikte elektrische personenauto’s is overtekend op 28 augustus 2021. In dit laatste geval kun je nog wel proberen om een aanvraag in te dienen, maar de kans op toewijzing is klein.

Vanaf 1 januari 2022 kun je de subsidies opnieuw aanvragen voor je aankoop of leasecontract die je in 2022 afsluit. Voor gebruikte elektrische auto’s is de pot dan € 18.300.000. Voor nieuwe auto’s wordt dit op deze pagina nog bekend gemaakt.

Uiteraard profiteer je nog steeds van vrijstelling BPM en wegenbelasting. Veelgestelde vragen over deze regeling vind je terug op deze pagina van RVO. Wil je weten welke subsidie nog meer in Nederland beschikbaar zijn, kijk dan op de Subsidie-pagina van deze site.

Advertentie

Deel deze pagina

Advertenties

?wi=358441&ws=
?wi=358441&ws=

Populair

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen?