Een nieuwe duurzame ‘subsidie’

Met dank aan de baas een hybride warmtepomp in huis

HAAS, Heating as a Service, heet het concept en er doen al een flink aantal producten mee. Daikin, Vaillant, Remeha, ATAG, Itho Daalderop en Nefit nemen deel aan de mogelijkheid om onbelaste vergoedingen aan werknemers te geven onder de WKR-regeling.

Waar het op neerkomt is dat een hybride warmtepomp aangeschaft kan worden met een flinke korting in de vorm van het inleveren van een stukje bruto loon of enkele vrije dagen per jaar. Zeker dit laatste is erg aantrekkelijk als de werknemer een flink aantal vrije dagen als secundaire arbeidsvoorwaarden heeft. Dit is namelijk niet direct voelbaar in de portemonnee. HAAS Heat BV biedt hierbij ook nog de mogelijkheid een energiespaarlening af te sluiten i.p.v. direct af te rekenen. Voor de koper een aantrekkelijk aanbod mocht de financiële ruimte niet groot zijn.

Al met al mag je ervan uitgaan dat de aanschafkosten voor een hybride warmtepomp dalen van € 4.500 naar grofweg € 2.000 of lager. Voor veel particulieren is dit veel acceptabeler, aangezien hiermee de prijs in de buurt van een conventionele CV-ketel ligt.

hybride warmtepomp remeha van de baasDe gehele fiscale constructie is al solide, aan het netwerk van installateurs wordt nog gewerkt, maar er is nu al sprake van een succesvolle lancering o.b.v. de ervaringen bij ABN en BDR Thermea/Remeha. Let wel op, de belastingvrijstelling (want dat is het) voor werkgevers gaat maar tot een bepaald percentage van de totale loon binnen de organisatie. Komt de vrijstelling daarbovenuit, dan zal gebruik gemaakt moeten worden van een vergoeding met verlofdagen.

Op het moment van schrijven zijn er ook al ideeën om hetzelfde concept in te zetten voor isolatie en zonnepanelen.

Alles Verduurzamen vraagt zich wel een aantal zaken af:

  • Wat er gebeurt met het recht op subsidie op de verschillende duurzame oplossingen die hier genoemd zijn. Zijn deze aan te vragen en zo ja, welke kosten liggen dan als grondslag?
  • Wordt alleen gekeken naar het verkopen van een hybride warmtepomp, zonder oog te hebben voor andere maatregelen die ervoor zorgen dat die hybride warmtepomp ook rendabel zijn werk doet? Met andere woorden, wat wordt er gedaan aan isolatie, vervanging van radiatoren, etc.?

Bron: Installatie.nl – Hybride warmtepomp van de baas

Ben je op zoek naar een hybride warmtepomp?

Is je CV-ketel toe aan vervanging en ben je al overtuigd van de voordelen van een hybride warmtepomp? Dan kun je nu offertes aanvragen en vergelijken voor de aanschaf en installatie van complete systemen. Oriënteer je goed, het zal je veel ergenis en fouten besparen.

Vraag je via Alles Verduurzamen offertes aan, dan gaat jouw aanvraag naar maximaal vier verschillende partijen die zorgvuldig aan jouw wensen en andere gegevens, die door jou zijn opgegeven en zijn gematcht door partner Solvari. Vul nu je gegevens in, vergelijk en vind de beste vakman en leverancier!

Advertentie

?c=27723&m=1338322&a=392969&r=&t=html

Deel deze pagina

Advertenties

?wi=358441&ws=
creativeref:1100l67024
?c=30216&m=1553806&a=392969&r=&t=html

Populair

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen?