Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Hoogte subsidie afhankelijk van maatregel

Een veelgestelde vraag die we her en der krijgen is: Hoe hoog is de subsidie die ik kan krijgen als ik aan de slag ga met verduurzamen van mijn huis? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven.

Voor aansluiting op het warmtenet krijg je standaard € 3.325 subsidie. Uiteraard zijn hier ook voorwaarden aan verbonden.

Subsidie op warmtepompen is afhankelijk van het merk, type en dus ook de capaciteit van de warmtepomp. Hiervoor is een uitgebreide lijst uitgebracht door de overheid, die gepubliceerd wordt door RVO. De gehele lijst kun je via deze link downloaden. Naast nog een aantal randvoorwaarden gekoppeld aan de installatie is het verstandig om bij de keuze en aanschaf van een warmtepomp te controleren of de (hybride) warmtepomp voorkomt op de Apparatenlijst Warmtepompen. Staat deze erop, dan kun je bij de aanvraag de meldcode noteren die voor de warmtepomp vermeld staat. Daarmee wordt aangegeven dat de keuze die gemaakt is voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie.

Staat je warmtepomp niet op de lijst? Dan kun je nog altijd subsidie aanvragen. Het vraagt om meer ‘werk’: Stuur de productbeschrijving en technische documentatie mee. Het risico is dan wel dat bij controle blijkt dat de gekozen (hybride) warmtepomp niet voldoet aan de eisen. In dat geval heb je geen recht op subsidie en loop je dus het risico dat de investering hoger is dan aanvankelijk gehoopt of verwacht.

Ook voor zonneboilers is er een apparatenlijst. Naast de installatievoorwaarden, is er dus ook hier de voorwaarden dat je een meldcode moet kunnen noteren voor een gemakkelijke toekenning van de financiële ondersteuning.

Voor isolatie maatregelen geldt een hele andere aanpak. Daar is het afhankelijk van de isolatiewaardes en de hoeveelheid oppervlakte die je gaat isoleren. De tabel van het RVO ziet er als volgt uit:

Subsidie voor muurisolatie

 

Ga je aan slag met glasisolatie, dan is dit overzicht handig voor je:

Subsidie voor glasisolatie HR++

 

Al met al, ga niet blind de investering aan voor een nieuwe warmtepomp of isolatieklus, maar bereid jezelf goed voor en informeer jezelf over de financiële consequenties zowel qua kosten als vergoedingen.

Advertentie

Deel deze pagina

Advertenties

Populair

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen?