ISDE subsidies niet voor alles geldig

Welke maatregelen kunnen een ISDE subsidie ontvangen?

standaard zonneboilerDe ISDE kun je aanvragen voor zonneboilerswarmtepompenisolatiemaatregelen en de aansluiting op een warmtenet. Er zijn echter wel randvoorwaarden voor de aanvragen:

  • Zonneboilers en warmtepompen dienen op een lijst van apparaten van de RVO voor te komen. Daarnaast zijn een aantal voorwaarden verbonden aan de installatie en de woning waarin/op het geinstalleerd wordt. Meer informatie vind je op de subsidiepagina van deze website
  • Isolatiemaatregelen dienen gecombineerd te worden met andere maatregelen, of je kunt bijvoorbeeld 2 isolatiemaatregelen samen nemen. Denk hierbij aan de combinatie van muurisolatie met dakisolatie.
  • De subsidie voor warmtenetten kun je alleen aanvragen als je zelf om de aansluiting vraagt voor je woning en dit niet eerder is gedaan voor de betreffende woning. Met andere woorden, het gaat om de technische uitvoering.

Je komt in aanmerking voor de ISDE als je eigenaar bent van de koopwoning en deze woning je hoofdverblijf is of direct na de verbouwing wordt. Het apparaat (zonneboiler of warmtepomp), aansluiting warmtenet en/of de isolatiemaatregelen zijn nieuw aangeschaft én je kunt dit aantonen met een betaalbewijs.

De subsidie vraag je aan bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daar vindt je ook een stappenplan zodat je precies weet wat je nodig hebt om de aanvraag in te kunnen dienen.

De subsidie kan aangevraagd worden binnen 12 maanden na installatie of uitvoering van de eerste maatregel. Het is mogelijk een aanvraag te doen voor ISDE als deze door andere voorwaarden in 2020 eerder niet in aanmerking is gekomen.

Advertentie

Deel deze pagina

Advertenties

Populair

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen?