Nieuws

Recente posts

VERDUURZAMING DRAAIT OM DETAILS

DE PUNTJES OP DE I OM JE VERDUURZAMING TE OPTIMALISEREN

Je hoeft geen milieu-activist te zijn om het positieve effect van de verduurzaming van je huis in te zien. Het leuke is, je kunt er zelfs plezier aan beleven door er een spel van te maken, met vrienden en familie scores te vergelijken of bijvoorbeeld te genieten van andere voordelen die verduurzaming met zich meebrengen.

Kortom, haal maar in huis die slimme, elektrische auto, zet hem maar neer die handige laadpaal met mogelijkheid om slim te laden of ga aan de slag met slimme domotica om alles goed in de gaten te houden en af te stemmen op bijvoorbeeld de weersomstandigheden. De technische ontwikkelingen onder aanvoering van Internet of Things (IoT) gaan razendsnel en daarom kun je verwachten dat dit in de toekomst alleen maar leuker wordt. Als je de lol ervan inziet om te optimaliseren althans!

Wil je er alles uit halen wat je geïnvesteerd hebt in je verduurzaming, dan zullen je moeten letten op de details en de puntjes op de i moeten zetten als het gaat om het optimaliseren van je verbruik. Hoe je de details jezelf eigen maakt, is geheel aan jou. Alles Verduurzamen denkt graag met je mee om de puntjes op de i te zetten en te optimaliseren.

Advertentie
Laden met een laadpaal voor elektrische auto's

LADEN

Met de stijgende populariteit van elektrische auto’s en e-bikes zorgt de aanschaf en installatie van een eigen laadpaal voor de puntjes op de i. Bij lease-contracten ontkom je niet aan het accepteren van het standaard aanbod van de leasemaatschappij, maar bij eigen aanschaf is er volop keuze. Van standaard uitvoeringen tot aan slimme laadpalen, die zelfs de accu-capaciteit van je auto kunnen gebruiken voor het verlichten van je woning. Als je dan toch de puntjes op de i wilt zetten en je verduurzaming wilt optimaliseren… En niet onbelangrijk, openbare laadpalen kunnen tegenwoordig gratis aangevraagd worden bij gemeentes. Op Nederland Elektrisch vind je alvast een voorproefje van alle subsidiemogelijkheden voor laadpalen. Op de pagina Laden van Alles Verduurzamen kun je alle merken en modellen opzoeken die in Nederland verkrijgbaar zijn, incl. alle overige informatie die je nodig hebt voor de aanschaf en installatie van een laadpaal.

E-mobiliteit is meer dan alleen elektrische auto of fiets

ELEKTRISCH VERVOER

Het verschil zit ‘m in de details, elektrisch rijden is zoveel anders dan rijden met een voertuig voorzien van fossiele brandstof. Wil je duurzaam leven, zet dan de puntjes op de i met duurzaam vervoer en e-mobiliteit.

Oftewel, ga voor een elektrische auto, elektrische fiets, motor of nog beter wees flexibel met het transport dat je nodig hebt en schaf een mobiliteit-abonnement aan. De mogelijkheden zijn legio en het aantal merken en modellen voorzien van volledig elektrische aandrijving groeit met de dag. Lees dus gauw de pagina e-mobiliteit van deze website en bepaal wat je volgende stappen zijn op weg naar verduurzaming in het verkeer en dit verder te optimaliseren.

Advertentie
Led-verlichting en led-lampen, duurzaam sfeerverlichting

LED VERLICHTING

Wanneer je gaat verduurzamen hoef je qua sfeer en comfort niet achteruit te gaan in beleving. Als je de puntjes op de i zetten met LED-verlichting kun je zuinig en duurzaam mooie, sfeervolle stappen zetten. Dankzij de technologische ontwikkelingen wat betreft draadloze communicatie en aansturing, en dus de ontwikkeling van IoT, Internet of Things, worden LED-lampen steeds slimmer. Philips begon ermee met HUE, maar inmiddels zijn er diverse concurrenten bijgekomen, waarbij de LED-lampen zijn voorzien van Wifi of Bluetooth connectie mogelijkheden. Bediening vanuit je luie stoel of op basis van gebeurtenissen is daarmee een peulenschil geworden en draagt enorm bij aan het zuinig omgaan met elektriciteit. Dat is dan ook het centrale onderwerp op de pagina LED-verlichting, naast de verschillende soorten LED-verlichting die er zijn op de Nederlandse markt.
meten en regelen met domotica, veelgestelde vragen

DOMOTICA & CONTROLE OVER VERBRUIK

Naast de ontwikkelingen van slimme LED-lampen zijn er inmiddels diverse sensoren ontwikkeld die ervoor zorgen dat je als consument makkelijk je eigen energieverbruik kunt meten en regelen. Slimme stekkers, licht- en bewegingssensoren en ook slimme thermostaten dragen bij aan een effectief en efficiënt ingericht huis dat slim omgaat met de omstandigheden. Omstandigheden waar je niet meteen aan denkt, aanwezigheid, zon of regen, avond of dag, warm of koud, etc. Allemaal factoren die kunnen bijdragen aan een slim ingericht huis. Op de pagina Meten en Regelen wordt hier dieper op ingegaan.
Advertentie

PUNTJES OP DE I – ALLE VOOR- EN NADELEN VAN LADEN, DUURZAAM VERVOER, LED-VERLICHTING EN DOMOTICA

De keuze om je energieverbruik verder te optimaliseren is geheel afhankelijk van je interesses en de mogelijkheden die je hebt om bepaalde zaken ook daadwerkelijk uit te voeren.

Ben je geinteresseerd in autorijden of ben je juist meer een fietser? Dan is de pagina over duurzaam vervoer wellicht een goed startpunt om vandaaruit naar de pagina’s over elektrische auto’s, motoren en elektrische fietsen te gaan. Maar met het leasen of de aanschaf voor deze duurzame vervoersmiddelen ben je er nog niet. Je zult ook moeten denken aan de infrastructuur om daadwerkelijk optimaal gebruik hiervan te maken.

Naast het feit dat je na moet denken over de juiste laadpalen voor bij jouw huis, zul je ook voor onderweg voorzien moeten zijn van een laadpas. En thuis je auto of elektrische fiets bijladen wil ook zeggen dat je je energievoorziening bij voorkeur inricht met zonnepanelen en/of een thuisaccu. Allemaal zaken die erbij komen kijken op het moment dat je een elektrische auto in huis neemt.

De mooiste manier om je verduurzaming te optimaliseren is met domotica. Dankzij slimme meters, LED-lampen en connectoren kun je je verbruik overal meten en optimaliseren. Bovendien, dankzij hubs van bijvoorbeeld Homey of Google kun je al je apparaten, verlichting, etc. zodanig aansturen dat je ze minimaal gebruikt. Kortom, optimaal gebruik van je energie!

VEELGESTELDE VRAGEN OVER PUNTJES OP DE I

De meest gestelde vragen over duurzaam opwekken vind je op deze pagina. Mocht je nog meer willen weten, dan staat het vrij om vragen te stellen. Neem dan contact op via de contactpagina van deze site.

Advertenties
Meest gelezen
Advertentie