creativeref:1100l40077

Het laatste nieuws over verduurzaming

Nieuws waarmee je verder komt

De ontwikkelingen op het vlak van verduurzaming gaan snel, razendsnel. Wat vandaag nieuws, is morgen alweer achterhaald en overmorgen ouderwets. Op deze pagina vindt je alle nieuws en trends over de verduurzaming van je woning, nieuws over de subsidieregelingen die in Nederland beschikbaar zijn, of worden en nieuws over deze website.

Veel van de nieuwsartikelen zullen van andere websites gehaald zijn. Bij deze nieuwsmeldingen zullen bron en het originele artikel genoemd zijn. Indien nodig zal het originele artikel voorzien zijn van aanvullende commentaar om het nieuws zo compleet mogelijk te maken.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen op deze nieuwspagina zijn onder andere, maar niet gelimiteerd tot: automotive, energie, technische ontwikkelingen met betrekking tot verduurzaming,  zonnepanelen, warmtepompen, subsidies, isolatie, afgiftesystemen, etc. Ook zullen eigen waarnemingen als nieuwsitem hier neergezet worden.

Updates en nieuwsberichten worden ook gedeeld van de social media kanalen van deze site. Volg ons op:

Instagram | @allesverduurzamen
LinkedIn | Alles Verduurzamen
Facebook | Alles Verduurzamen

 • Alles
 • Elektrisch
 • Energielabel
 • Financiering
 • Isolatie
 • Nieuws
 • Subsidies
 • Tips
 • Verwarmen
 • Warmtepomp
 • Zonnepanelen
Verduurzaming financieren voor woning met warmtepomp zonnepanelen isolatie financiering

De 3 beste financieringsoplossingen voor verduurzaming woning

Verduurzaming doe je niet zomaar. Het vraagt om een flinke investering, bovendien wil je weten wat het op lange termijn kost. Financieel gezien wil je uiteindelijk weten of je de ruimte hebt. Alles Verduurzamen laat zien wat de 3 beste financieringsopties zijn.

Thuisaccu zonnepanelen salderingsregeling toekomst

Welkom thuisaccu, dag salderingsregeling

Langzaam maar zeker zal de salderingsregeling komen te vervallen en zal alles wat je teveel hebt geproduceerd met je zonnepanelen voor niets teruggegeven worden aan het elektriciteitsnetwerk. Tenzij je een thuisbatterij laat installeren.

Elektrische auto, ev, laden, goedkoper, subsidie, Sepp

Goed idee: elektrische auto bestellen met subsidie in 2022

De SEPP (Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren) is al eens besproken op deze site (als een van de meest aangevraagde subsidies), maar nu het einde van het jaar 2021 nadert, is het des te interessanter om deze subsidie weer in de spotlights te zetten.

Energiekosten besparen

3 tips om energiekosten te besparen

Gastblog – In duurzame samenwerking met Slimster.nl. Waarschijnlijk heb je het wel meegekregen, de energieprijzen zijn de afgelopen periode enorm gestegen. De gasprijs is nog nooit zo hoog geweest en hierdoor is ook de stroomprijs flink duurder geworden. Tijd voor 3 tips om energiekosten te besparen.

3 meest gemaakte fouten verduurzamen, isoleren, warmtepomp, ventileren, zonnepanelen

De 3 meest gemaakte fouten bij verduurzamen

De afgelopen jaren hebben bij het verduurzamen, de energietransitie zo je wilt, vooral de zonnepanelen een enorme belangstelling gekend. Logisch, want de investering erin is erg interessant door de teruggave van BTW op de aankoop en installatie van zonnepanelen en de salderingsregeling voor opgewekte elektriciteit die teruggegeven wordt aan het netwerk.

Isolatie maakt wonen comfortabel, veelgestelde vragen isolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, glasisolatie, cv-installatie, ketel, warmtepomp, hybride, ketelseizoen

Het ketelseizoen is weer gestart: 5 tips om slim te verwarmen

Nu de temperaturen langzaam maar zeker gaan zakken, zullen de eerste cv-ketels of (hybride) warmtepompen weer aan gaan slaan. Aan het begin van de herfst zal het systeem nog geen topprestaties moeten gaan leveren, maar zodra de nachten echt koud gaan worden zal het een ander verhaal worden.

ISDE Subsidie aanvragen augustus 2021

De top 3 meest gebruikte subsidies verduurzamen woning

Zodra je besloten hebt om duurzame maatregelen te nemen voor je woning, zul je ook zoek gaan naar mogelijkheden om de investering zo laag mogelijk te houden. Wees eerlijk, naast het feit dat je dit voor een duurzame toekomst doet, wil je ook zo snel mogelijk je investering terugverdienen.

hybride warmtepomp perfecte tussenstap

Goed idee: een hybride warmtepomp van de baas

Met dank aan de baas een hybride warmtepomp in huis. HAAS, Heating as a Service, heet het concept en er doen al een flink aantal producten mee. Daikin, Vaillant, Remeha, ATAG, Itho Daalderop en Nefit nemen deel aan de mogelijkheid om onbelaste vergoedingen aan werknemers te geven onder de WKR-regeling.

duurzaam huis in 5 stappen

De 5 beste stappen naar een duurzaam huis

Het kan best een hele onderneming zijn, je huis duurzaam krijgen. Afhankelijk van waar je vandaan komt, dat wil zeggen wat de staat van je woning is qua verduurzaming, kunnen het enerzijds flinke, stoffige en langdurige werkzaamheden zijn en anderzijds financiële investeringen die niet bepaald flauw zijn.

top 3 besparen verduurzaming woning

De top 3 besparende oplossingen voor verduurzaming

Bij de verduurzaming van je woning heb je te maken met een aantal vragen die je beantwoord wilt zien worden. Wat kost het, wat levert het op en bovenal pak ik het goed aan? Immers, je hebt te maken met een flinke investering en je wilt zeker weten dat het ook goed is en goed is gedaan.

Stella Vita

Solar Team Eindhoven presenteer Stella Vita

De Stella Vita is een brok techniek en vernuft en komt uit handen van het Solar Team Eindhoven, een groep enthousiaste en passionele studenten van de Universiteit van Eindhoven. Op 19 september ging het zonnehuis op wielen voor het eerst de weg op voor een reis van 3.000 kilometer naar het zuidelijkste puntje van Spanje, Tarifa.

Duurzaam besparen op energie door isoleren, ventileren, opwekken, verwarmen, koelen, veelgestelde vragen, verduurzaming woning

Verduurzaming woning, waar ligt de verantwoordelijkheid?

Twee totaal verschillende berichten in de media afgelopen week doen vermoeden dat de consument niet meer weet waarop het kan vertrouwen. Het gaat om deze berichten: Extra geld nodig voor verduurzamen huizen: ‘Tijdens coronacrisis vlogen miljarden ons om de oren’.

nvm magazine duurzaam wonen

Leuk: NVM’s Duurzaam wonen – Inspiratie voor woningbezitters

Natuurlijk is Alles Verduurzamen de plek waar je alle informatie vindt over het verduurzamen van je woning. Maar deze online magazine of gids van NVM is een kleine aanrader. Het magazine staat vol me voorbeelden waarmee woningbezitters aan de slag kunnen.

Stroomnetwerk overbelast

Druk op stroomnetwerk neemt toe

Amsterdam roept de hulp in van het Rijk om de knelpunten op het elektriciteitsnet aan te pakken. In een brief aan de staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat schrijft het stadsbestuur dat netbeheerder Liander de afgelopen drie maanden tot vier keer toe ’congestie’ heeft moeten afkondigen voor een deel van het hoofdstedelijke stroomnet.

subsidie elektrische auto, copyright rtl

Geen subsidie meer voor elektrische auto’s particulieren in 2021

Als particulier kun je in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Deze subsidieregeling is voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto’s en voor zowel gekochte als geleaste elektrische personenauto’s.

waterstofketel als alternatief voor warmtepomp

Beter verwarmen met waterstofketel dan met warmtepomp

Aardgas gaat uiteindelijk verdwijnen, maar je huis verwarmen met een waterstofketel (m.b.v. waterstofgas) wordt een prima alternatief. CV-ketel- en warmtepompfabrikant Remeha ontwikkelt al de eerste generatie waterstofketels die over een paar jaar te koop zijn. ,,Er is geen weg terug.’’

hybride warmtepomp perfecte tussenstap

Hybride warmtepomp als perfecte tussenstap

Als Nederland z’n klimaatdoelen wil halen, moeten er vanaf 2024 zeker 100.000 hybride warmtepompen per jaar worden geplaatst. Dat stellen Techniek Nederland, Natuur & Milieu en Netbeheer Nederland in een oproep aan het nieuwe kabinet. Ze zien de hybride pomp als perfecte tussenstap naar gasloos wonen.

energielabel woning 100 euro duurder dan verwacht

Energielabel onbekend bij 40 procent Nederlanders

Ondanks dat het energielabel verplicht is sinds 2008, weten vier van de tien Nederlanders niet welk energielabel hun woning heeft. Generatie X en babyboomers weten vaker dan millennials niet wat hun energielabel is. De jongere generatie is beter op de hoogte hiervan.

Subsidie van 5000 euro op nieuwe elektrische bestelwagen

5000 euro subsidie op elektrische bestelwagen

Wie vanaf volgende maand een nieuwe, volledig elektrische bestelwagen koopt, krijgt € 5.000 subsidie. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft dat bekendgemaakt op hun website. Het is de bedoeling dat met deze subsidie ondernemers over de streep worden getrokken, die nu nog twijfelen omdat elektrische bestelwagens duurder zijn dan benzine- en dieselauto’s.

Isolatie maakt wonen comfortabel, veelgestelde vragen isolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, glasisolatie, cv-installatie, ketel, warmtepomp, hybride, ketelseizoen

In de kou ondanks isolatie

Het is toch wat, de woning coöperatie investeert miljoenen in de verduurzaming van hun huurwoningen, waardoor deze een betere isolatie hebben, maar vergeten de vloeren van diezelfde woningen te voorzien van een gedegen isolatie. Hierdoor zitten de bewoners letterlijk en figuurlijk in de kou: de huurprijzen zijn gestegen, terwijl de beloofde lagere stookkosten uitblijven.

energielabel woning 100 euro duurder dan verwacht

Energielabel woning duurder dan verwacht

Huiseigenaren die nu hun huis willen verkopen, zullen flink balen als zij niet in 2020 nog even snel online een energielabel hebben aangevraagd. Niet alleen kan het maanden duren voordat een energieadviseur er eentje kan opstellen, ze kosten ook gemiddeld €275. Dat concludeert de Vereniging Eigen Huis (VEH) in een steekproef.

Tesla maakt meer winst met emissierechten dan de verkoop van elektrische auto's

Tesla: meer winst met emissierechten

Tesla maakte in het vierde kwartaal van 2020 meer omzet en winst dan in dezelfde periode vorig jaar. Echter, deze winst komt vooral voort uit de verkoop van emissierechten en veel minder uit de verkoop van auto’s. En met de lancering van de vele concurrerende elektrische auto’s wordt het verkopen van emissierechten steeds minder interessant.

BMW introduceert iX en i4 in 2021

BMW introduceert iX en i4 in 2021

Het ligt al langer in de planning en de vele autobladen gaven diverse tipjes van de sluier en sneak previews, maar de ontwikkeling van iX en i4 is bij BMW inmiddels in de laatste fase beland. De conceptfase is dus voorbij. Inderdaad, de iX is de productieversie van de Vision iNEXT concept uit 2018 en wordt gebouwd in Dingolfing.

Super-accu, laden, elektrische auto, sepp, subsidie

Nieuwe super-accu van 3000 euro

Het is een van de hekele punten van elektrisch rijden, range anxiety. Oftewel, bang om stil te komen staan zonder accu-power. Zoals je kunt zien in de overzichten op deze pagina loopt de actieradius van een elektrische auto nogal uiteen. Bovendien is de capaciteit van een accu behoorlijk onderhevig aan weersinvloeden.

Deel deze pagina

Advertenties

Vraag Offerte aan
?c=30778&m=1585308&a=392969&r=&t=html
?c=27723&m=1338317&a=392969&r=&t=html

Populair

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen?