Nieuws

Recente posts

Home | Financieren van energiebesparingen

Financieren van energiebesparingen

Hypotheken, leningen en subsidies voor duurzame oplossingen

Voor het financieren van alle aanpassingen in en om je woning t.b.v. de verduurzaming en energiebesparing, zijn vele mogelijkheden beschikbaar. De vraag, uiteraard, is wat je wilt investeren, wat je aan financiële middelen reeds beschikbaar hebt en wat je opties zijn om te lenen of te beleggen. Dit zet je tegenover de te verwachten rendement van je aanpassingen, dat wil zeggen de (mogelijke) besparing op de energiekosten, op korte en lange termijn.

Hoewel bij verduurzaming en energiebesparing over het algemeen de financiële besparing niet het uitgangspunt is, want je gaat voor een klimaatvriendelijke oplossing, is dit wel een basis waarop men vaak een beslissing neemt om een bepaalde maatregel wel of niet te implementeren. Uiteindelijk is het maar net wat je belangrijker vindt, het financiële gewin of een groene toekomst.

Advertentie
Subsidiebudget voor verduurzaming, isoleren, zonneboilers, warmtepompen

SUBSIDIES

Zelfs al heb je eigen geld, vermogen of mogelijkheden om een hypotheek te verhogen of een lening af te sluiten, de aanvraag van subsidies is een zeer interessante optie bij de aanschaf van zonnepanelen of bijvoorbeeld een warmtepomp. Zeker voor wie de weg goed kent. Soms zijn er minimum eisen waaraan voldaan moet worden, soms is het inleveren van een geldige factuur voldoende. Lees hier meer over.
Lenen voor verduurzaming woning

LENEN

Ook zonder spaargeld of vermogen heb je vele mogelijkheden om de verduurzaming van je woning te financieren. Zowel via de bank als via bijvoorbeeld de gemeente zijn er interessante groene leningen af te sluiten. Vaak is het hierbij verplicht om de duurzame investering, bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen, ook via die kanalen af te nemen, een zogenaamde stimuleringsconstructie. Lees hier meer over.
Advertentie
Hypotheek besteden aan verduurzaming, financiering, warmtepomp, isolatie, isoleren, combineren, hoe hoog

HYPOTHEEK

Ben je reeds in het bezit van een woning waar een hypotheek op rust? Dan kan vaak de hypotheek onder gunstige, groene, voorwaarden verhoogd worden voor het financieren van de verduurzaming van je woning. Op deze site vind je een aantal opties voor als je wilt investeren in isolatie, ventilatie of bijvoorbeeld warmtepomp en zonnepanelen, maar je hypotheekadviseur kan jou alles voorrekenen wat betreft financieringsruimte en maandelijkse aflossing. Lees hier meer over.
Sparen, hypotheek, lenen, huren, subsidies, veelgestelde vragen tbc verduurzaming woning

SPAREN

Heb je spaargeld of vermogen, dan is het nu zeer interessant om te investeren in de verduurzaming van je woning. Door de erg lage rente levert sparen momenteel niks tot weinig op en kan de besparing op de energierekening des te meer opleveren. Op de korte termijn althans, want de salderingsregeling bij zonnepanelen zal op termijn verdwijnen en dan is besparing alleen mogelijk met de installatie van een thuisaccu. Lees hier meer over.
Advertentie
lease of huur

HUREN OF LEASEN

Zoals met veel duurdere aanschaffen of investeringen kunnen ook duurzame producten als zonnepanelen en warmtepompen geleased of gehuurd worden. Vaak worden deze opties aangeboden door de installerende of verkopende partij op het moment dat de investering groter is dan verwacht. Lees hier meer over.
Beleggen voor verduurzaming woning

BELEGGEN

Beleggen is niet het eerste waaraan je denkt, als je je verduurzaming wilt financieren. Toch zijn er interessante mogelijkheden, die op termijn de investering laat terugverdienen. Let op, resultaten uit het verleden zijn geen garanties voor de toekomst! Uiteraard kun je ook een deel van je beleggingsportefeuille inwisselen als injectie voor je duurzame aanpassingen. Lees hier meer over.

FINANCIEREN – ALLE VOOR- EN NADELEN OP EEN RIJ

Uiteraard staat of valt de keuze voor een van de financieringsmogelijkheden met de persoonlijke financiële situatie. Eigen geld of vermogen helpt enorm mee in de realisatie van je verduurzamingsplannen, een hypotheek ook nog, maar als je reeds leningen of lease-contracten bent aangegaan, dan worden nieuwe contracten veel scherper opgesteld dan je in feite zou willen.

Zonder in te gaan op de financiële basis vind je hieronder een overzicht van de verschillende voor- en nadelen van middelen om je verduurzamingsplannen te financieren.

Advertenties
Meest gelezen
Advertentie