Nieuws

Recente posts

De ultieme combinatie van Smart en elektrisch rijden – #1

500 smart1 premium solar silver metallicSmart is al jaren een bekend merk als het gaat om compacte en wendbare auto’s die perfect zijn voor in de stad. Met de opkomst van elektrische auto’s heeft Smart zijn expertise op dit gebied ingezet om een elektrische auto te ontwikkelen die niet alleen compact en wendbaar is, maar ook nog eens volledig elektrisch rijdt. Kortom, het scenario om de Smart #1 tot ideale auto voor in de stad te bombarderen.

In deze blog zal ik dieper ingaan op wat de Smart #1 bijzonder maakt, naast het feit dat het de perfecte stadsauto is.

VOORDELEN VAN ELEKTRISCH RIJDEN IN HET ALGEMEEN

Even resumerend: Elektrisch rijden brengt verschillende voordelen met zich mee ten opzichte van rijden op benzine of diesel. Een van de belangrijkste voordelen is dat elektrische auto’s geen uitstoot hebben tijdens het rijden en dus bijdragen aan een schonere lucht. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van mensen.

Daarnaast zijn elektrische auto’s efficiënter dan traditionele auto’s. Dit betekent dat er minder energie verloren gaat in de vorm van warmte en weerstanden. Elektrische auto’s hebben ook minder onderhoud nodig, omdat er minder bewegende onderdelen zijn die kunnen slijten. Behoudens het checken van banden, remmen en vloeistoffen blijft er tijdens een onderhoudsbeurt weinig spanning over voor de onderhoudsmonteur.

Maar maakt de Smart #1 tot ideale stads-EV? Daar is goed over nagedacht.

1. ACTIERADIUS VAN DE SMART #1500 125 smart1 colectivo284 21set web 6652

De Smart #1 heeft een accu met een capaciteit van 66 kWh (62 kWh netto), wat zorgt voor een actieradius van 440 kilometer, gecombineerd onder optimale omstandigheden. Dit is meer dan genoeg voor stadsverkeer en dagelijks woon-werkverkeer. Gebruik je ‘m alleen in de stad dan is het theoretische bereik bijna 600 km.

2. OPLADEN VAN DE SMART #1

Mocht je aan de 600 km in de stad niet genoeg hebben, dan ben je snel weer on the road dankzij zijn snelle laadvermogen. Het opladen van de Smart #1 kan via een normaal stopcontact of een laadpaal. DC laden van 10 – 80% gaat in minder dan 30 minuten met een maximumsnelheid van 150 kW. Het AC laadvermogen is 22 kW (grofweg 3 uur laadtijd).

500 115 smart1 colectivo284 20set web resolution 5500Een extra bijkomstigheid bij de Smart #1 is de vergaande digitalisering van het laadproces. Zo krijg je een smart charge@street RFID van DCS mee, heb je de Hello smart App tot je beschikking om het laadproces in de gaten te houden en kun je tevens van Smart de smart charge@home laadpaal afnemen voorzien van automatische voertuig-authenticatie. Van laadstress zul je geen last meer krijgen.

 

3. COMPACTE EN WENDBARE AUTO

Een van de grootste voordelen van de Smart #1 is dat het een zeer compacte auto is. Dit betekent dat de auto gemakkelijk door smalle straatjes kan rijden en niet veel parkeerruimte nodig heeft. Bovendien is de Smart #1 zeer wendbaar en gemakkelijk te manoeuvreren, met snelle optrektijden van 6,7 sec. naar 100 km/h. Dit maakt het rijden in de stad nog comfortabeler.

4. LICHTGEWICHT

Hoewel EV’s niet bekend staan als de lichtste auto’s, is de Smart #1 zeker geen zwaargewicht. Met zijn leeggewicht van 1800 kg is het zelfs een van de lichtste EV’s op dit moment.

5. VOL IN DE OPTIES EN HIPPE KLEUREN500 1920 smart1 launchedition exterior 11 2

De Smart #1 is af-fabriek voorzien van tal van standaard veiligheids- en comfort opties. De consument heeft de keuze uit de versies Brabus, Premium, Launch of Pro + edities en diverse kleuren combinaties. Inderdaad, alle versies worden geleverd in two-tone of een enkele basiskleur (zwart, wit, grijs en zilver). De versie die je kiest, bepaalt de extra’s die je in je nieuwe Smart #1 hebt.

Advertenties
Meest gelezen
Advertentie