Nieuws

Recente posts

Home | Nieuws | Energie besparen met EnergyFlip

Energie besparen met EnergyFlip

WELOVERWOGEN BESPAREN EN INVESTEREN MET EEN ENERGIEVERBRUIKSMANAGER

nvesteren in de toekomst door te besparen op onze energie is wat we uiteindelijk allemaal willen. Besparen van energie is besparen in onze portemonnee. Maar hoe maak je de juiste keuzes? Inzicht krijgen om het verleden te begrijpen, controle te krijgen in het heden en weloverwogen keuzes te maken voor de toekomst. Een energieverbruiksmanager kan je hierbij helpen en maakt energie besparen makkelijker en leuker! 

WAT IS ER ‘SLIM’ AAN EEN SLIMME METER?

Steeds meer huizen hebben een slimme meter. Echter toont deze meter, net als een analoge meter, alleen de actuele meterstanden. Het ‘slimme’ van deze meter is dat de verbruiksgegevens digitaal verzonden worden naar je netbeheerder. Sommige netbeheerders delen dit met de klant, bijvoorbeeld maandelijks, wekelijks of dagelijks achteraf. Om goed inzicht te krijgen in hoeveel energie jij verbruikt is echter actuele, ofwel realtime data nodig. Als je niet weet wat je verbruikt, en nog belangrijker waaraan, kun je ook niet besparen. Een energieverbruiksmanager kan je hierbij helpen.

WAT IS EEN ENERGIEVERBRUIKSMANAGER?

Een energieverbruiksmanager is vaak een kastje in je meterkast en/of een app op je telefoon, onafhankelijk van jouw netbeheerder. Deze meet (in een ideale situatie) realtime zowel je gas- als stroom verbruik en bij zonnepanelenbezitters ook de (bruto)productie van je zonnepanelen. Hierdoor heb je direct persoonlijk inzicht in je energieverbruik. Bovendien heb je ook geen verrassingen op je jaarnota achteraf. Je weet namelijk van te voren wat je te wachten staat.

INVESTEREN IN DE TOEKOMST

Om als consument een weloverwogen keuze te maken begint het natuurlijk met inzicht. Meten is weten. En dit doe je door je verbruik te monitoren met een energieverbruiksmanager. De goedkoopste energie is de energie die je niet gebruikt. Kijk dus met behulp van je energieverbruik waar je wat kan besparen en zie duidelijk de resultaten van je ingezette energiebesparing.

TIPS OM TE BESPAREN MET EEN ENERGIEVERBRUIKSMANAGER

Een energieverbruiksmeter stelt je in staat te besparen zonder veel geld uit te hoeven geven. Zoek de plekken op waar je veel stroom verbruikt en kijk welke besparingen er mogelijk zijn. Onderstaand een aantal tips;

Sluipverbruik
Door de realtime data kun je nagaan hoeveel apparaten op stand-by gebruiken. Vooral verouderde apparaten gebruiken vaak meer in de stand-by stand. Dit kun je verminderen door apparaten echt uit te zetten, de stekker uit het stopcontact te halen of gebruik te maken van stekkerdozen met een aan-uitknop of tijdklok

Nachtstand CV
Een uur voor je naar bed gaat je verwarming 3 tot 5 graden lager zetten bespaart warmte én geld. Hoeveel lager exact hangt echter af van de opwarmtijd van je verwarmingssysteem en de mate van isolatie van jouw huis. Iets wat goed te testen is met een energieverbruiksmanager. De ene week verlaag je de temperatuur ‘s nachts met 3 graden en de andere week met 5 graden. Ondertussen meet je je verbruik met en voilà; jij weet wat jouw beste nachtverlaging is.

Energiezuinige huishoudelijke apparaten
Staat er nog een oude koelkast en/of vriezer in je schuur? Dit zijn echte energievreters. Kijk eens wat deze verbruikt en wat het je kost. Zelfs als hij het nog doet is vervangen bijna altijd een goed idee. Een koelvriescombinatie van zo’n 25 jaar oud kost bijvoorbeeld zo 120 euro op je energienota. Eén van 8 jaar of ouder kost zo 80 euro op jaarbasis aan energie. Eentje met energielabel A+++ kost je nog maar 35 euro per jaar.

En is er een huishoudelijk apparaat kapot? Kies dan sowieso voor een nieuwe energiezuinige. Dat bespaart veel elektriciteit en geld.

DE MEEST GEBRUIKTE EN BETROUWBARE ENERGIEVERBRUIKSMANAGER VAN NEDERLAND

energyflip-verbruikDe energieverbruiksmanager EnergyFlip is in 2017 samen met de #1 onafhankelijke consumentenorganisatie bedacht. Toen heette het Huisbaasje. In 2021 veranderde de naam in EnergyFlip. Met de Energy Flip app heb je realtime inzicht in je energieverbruik. Je kunt je verbruik ook vergelijken met dat van andere huishoudens en je krijgt via de app handige bespaartips. EnergyFlip is niet gebonden aan een energieleverancier en daardoor echt betrouwbaar en onafhankelijk. En als je energiecontract bijna afloopt, krijg je van EnergyFlip een seintje. Meer informatie kun je vinden op www.EnergyFlip.com/nl.

packaging-Energyflip-app-meetsetDe EnergyFlip-app gebruik je in combinatie met een meetkastje (gateway). Deze meetset past op de slimme meters en met extra sensoren ook op analoge meters. Je betaalt voor EnergyFlip € 99,- en gemiddeld bespaar je maar liefst € 125,- in het eerste jaar. Snel terugverdiend dus! Bestel dus snel!

Heb je zonnepanelen en een slimme meter? Dan laat EnergyFlip precies zien hoeveel stroom je aan het net teruglevert. Met de extra uitbreidingsset Zon kun je ook nog eens zien wat je bruto verbruikt.

Ook helpt EnergyFlip zakelijke klanten om hun energiedoelen te bereiken onder het merk EnergyGip.  EnergyGrip is een cloud-based energiemonitoringsysteem voor gebouwbeheerders, projectontwikkelaars en lokale energie-initiatieven. Lees er meer over via www.EnergyGrip.com.

Advertenties
Meest gelezen
Advertentie