Nieuws

Recente posts

Home | Nieuws | NVM’s Duurzaam wonen – Inspiratie

NVM’s Duurzaam wonen – Inspiratie

INSPIRATIEGIDS OVER DUURZAAM WONEN VOOR WONINGBEZITTERS

Natuurlijk is Alles Verduurzamen de plek waar je alle informatie vindt over het verduurzamen van je woning. Maar deze online magazine of gids van NVM is een kleine aanrader.

Het magazine staat vol me voorbeelden waarmee woningbezitters aan de slag kunnen. Dit wordt gepresenteerd met de volgende 5 redenen als uitgangspunt:

 1. Duurzaam wonen is comfortabel
  Energiezuinig wonen heeft invloed op het wooncomfort doordat warmte of kou langer buitenblijver en de temperatuur in huis stabieler is. Alles Verduurzamen adviseert hierom dan ook om als eerste te isoleren, voordat je aan de slag gaat met investeren in bijvoorbeeld warmtepompen.
 2. Energiezuinig wonen betekent een lagere energierekening
  Omdat een duurzame woning minder warmte verliest en minder snel warm wordt op warme dagen, hoef je in principe minder te stoken of te koelen. Daardoor zijn de energiekosten vaak ook lager. Helemaal als je je woning voorzien hebt van zonnepanelen of zonneboilers. Lagere kosten zijn in principe niet het uitgangspunt, het is wel mooi meegenomen. Nog een bijkomend voordeel: duurzame woningen doen het goed op de woningmarkt. Je woning verkoopt makkelijker en waarschijnlijk ook nog tegen een hogere prijs.
 3. Een duurzaam huis is klaar voor de toekomst
  Wanneer je energiezuinig woont blijft je woning altijd up-to-date. Je kan je huis stapsgewijs verduurzamen, waardoor je voorkomt dat je een grote eenmalige investering moet doen. Zo werk je gefaseerd naar een duurzaam huis! Alles Verduurzamen gaat daarom graag uit van de 5 stappen naar verduurzaming.
 4. Duurzaamheid en het milieu
  Duurzaam wonen is niet alleen voordelig voor jou, maar heeft ook een maatschappelijk functie en voordeel. Dat is ook het uitgangspunt van Alles Verduurzamen. Je bent minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, stoot minder CO2 uit en daarmee ontlast je het milieu en de toekomstige generaties.
 5. Met een duurzame woning ben je onafhankelijk
  Duurzaamheid betekent ook onafhankelijkheid. Dit heeft te maken met de almaar stijgende prijzen van gas en elektra in de komende jaren. Dit wordt door de overheid bewust gedaan om de verduurzaming te stimuleren. Met het verduurzamen van je huis en de keuze voor alternatieve energiebronnen – zoals zonnepanelen of een warmtepomp – word je onafhankelijk van externe partijen en fluctuaties in prijzen.

Het magazine kun je via deze link bekijken.

Advertenties
Meest gelezen
Advertentie